Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μονακό την Τετάρτη (29/10), στις 21:15, στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο Φάληρο μπορεί να θυμίζει πολλά θετικά στους φιλάθλους των ερυθρόλευκων από την εποχή που ο Kill-Bill ήταν ο αρχηγός τους. Ωστόσο, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μονεγάσκων, ο Σπανούλης έχει δημιουργήσει κάποιες αρνητικές αναμνήσεις στην ομάδα που αγάπησε. Η πιο πρόσφατη δυσάρεστη ανάμνηση είναι η ήττα του Ολυμπιακού από τη Μονακό στον ημιτελικό του περσινού φάιναλ φορ στο Άμπου Ντάμπι, με 78-68. Ο Σπανούλης είχε οδηγήσει τη Μονακό σε νίκη και στο ΣΕΦ την περσινή σεζόν, με 80-77, για την 32η αγωνιστική.
Αυτή τη φορά, πάντως, με τους Τόμας Ουόκαπ, Εβάν Φουρνιέ και Σακίλ ΜακΚίσικ να έχουν επιστρέψει, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει διατεθειμένος να επιτρέψει στον Σπανούλη και τους παίκτες του να φύγουν με χαμόγελα από την Ελλάδα. Ούτε οι Κώστας Παπανικολάου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο θέλουν να το επιτρέψουν αυτό απέναντι στον Ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής ανδρών, υπό την καθοδήγηση του οποίου η γαλανόλευκη επέστρεψε στο βάθρο διεθνούς διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2009, στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.
Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Μόναχο, με την άνετη νίκη επί της Μπάγερν, 91-76, την προηγούμενη εβδομάδα, έδειξε ότι η ομάδα του Πειραιά βρίσκει τα πατήματά της και δείχνει ανίκητη, όταν έχει τους περισσότερους από τους παίκτες της… ετοιμοπόλεμους.
Η Μονακό έχει μία νίκη λιγότερη από τον Ολυμπιακό, μετρώντας 3 νίκες και 3 ήττες μέχρι στιγμής. Η τελευταία ήττα της ήταν από τη Χάποελ Τελ Αβίβ του Δημήτρη Ιτούδη, με 85-77, για την 6η αγωνιστική.
Σε αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής στη Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28-29/10/2025)
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 99-85
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βιλερμπάν (Γαλλία) 79-65
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 86-65
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 74-72
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)- Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 90-84
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ντουμπάι (ΗΑΕ) 92-85
Παρί (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 80-90
Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 92-79
Ολυμπιακός–Μονακό (Μονακό) 21:15
Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παρτιζάν (Σερβία)
Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 5-1
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 5-2
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 5-2
Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 4-3
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 4-3
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 3-4
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 3-4
Αναντολού Εφές (Τουρκία) 3-4
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-4
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 2-5
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 2-5
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
