Ο Σίσκος και οι Έλληνες κολυμβητές λάμπουν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ23

Ο Σίσκος και οι Έλληνες κολυμβητές λάμπουν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ23

Το εισιτήριο για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους εξασφάλισαν τρεις Έλληνες κολυμβητές, στο πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ23, που διεξάγεται στο Σαμορίν της Σλοβακίας. Ο Απόστολος Σίσκος, μετά τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στην πρεμιέρα των αγώνων, σημείωσε τον έβδομο χρόνο στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα με 1:58.52 και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό ως έκτος. Αξιοσημείωτο είναι ότι πιο ψηλά στην κατάταξη βρίσκονταν τρεις Πολωνοί αθλητές, εκ των οποίων μόνο οι δύο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στον τελικό. Ο Σίσκος έχει ρεκόρ 1:56.42 και είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα, ακόμη και μετάλλιο.

Σημαντική ελληνική επιτυχία είχαμε στα 200μ. πρόσθιο ανδρών. Και οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, με τον Δημήτρη Τσαλιαγκό να κατατάσσεται έκτος και τον Μάριο Ζαφειρόπουλο έβδομο. Αμφότεροι θα επιχειρήσουν το απόγευμα μία καλύτερη κούρσα, που είναι μέσα στις δυνατότητές τους, με ατομικά ρεκόρ 2:12.88 και 2:12.15 αντίστοιχα.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Φίλιππος Ανδρεαδάκης, ο οποίος έχασε για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 22.38 και κατέλαβε την 9η θέση, είναι πρώτος αναπληρωματικός για τον τελικό που «έκλεισε» στα 22.33 του Βρετανού Αλεξάντερ Πέιντερ. Εντυπωσιακός ήταν ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μπούχοφ, ο οποίος πέτυχε χρόνο 21.52.

Αρνητική έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Αρτέμιδας Βασιλάκη από τον τελικό των 400μ. ελεύθερο. Η αθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου, που χθες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο, έμεινε περίπου πέντε δευτερόλεπτα μακριά από το ρεκόρ της και με χρόνο 4:16.70 κατετάγη 10η. Χρειαζόταν 4:15.54 για να μπει στην οκτάδα, ενώ έχει το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών με 4:11.47.

Απευθείας τελικός θα γίνει το απόγευμα στα 200μ. πεταλούδα γυναικών, καθώς υπήρξαν μόλις οκτώ συμμετοχές. Η Γεωργία Δαμασιώτη έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και αναμένεται να μονομαχήσει για το χρυσό μετάλλιο.

Loading

Play