Ο ποδοσφαιριστής δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή λόγω του ότι έχει συγγενείς στην Ουκρανία
Ο Artem Dzyuba είναι ίσως ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Ρωσίας, και δεν δέχτηκε να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας λόγω των όσων γίνονται στην Ουκρανία, όπου έχει πολλούς συγγενείς.
Ο ποδοσφαιριστής πριν από μερικές εβδομάδες κατακεραύνωσε τους αστέρες της Premier League, Vitaliy Mykolenko και Andriy Yarmolenko επειδή του επιτέθηκαν, καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της χώρας του.
Μέχρι σήμερα, ήταν αυτός που φορούσε το περιβραχιόνιο της ομάδας. Η χώρα του δεν έχει πλέον το δικαίωμα να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το οποίο θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2022, ωστόσο η Ρωσία ήταν να παίξει κόντρα στην Πολωνία για τα play off.
Ο προπονητής Valeri Karpin αποφάσισε να συγκεντρώσει τους παίκτες του ανεξάρτητα από την προπόνηση – με προγραμματισμένο ένα φιλικό εναντίον της ομάδας U21, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).
Έτσι λοιπόν μετά από όλα όσα έγιναν, ο Dzyuba γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την αποστολή, λόγω του ότι έχει πολλούς συγγενείς στη χώρα που δοκιμάζεται από την εισβολή της Ρωσίας.
Δείτε επίσης: Τσιτσιπάς: «Έχω κίνητρο και θέλω να πετύχω πράγματα φέτος»
- Φεστιβάλ ΛΕΑ: 18 χρόνια πολιτισμού και λογοτεχνίας στην Αθήνα
- Αίθριος καιρός με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θράκη
- Τραυματισμοί τριών ανηλίκων σε τροχαίο στη Χαλκιδική
- Αναστολή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 12:00 για τον 6ο Αγώνα Run Bike Care
- Διαστημικοί σπόροι: Μια πρωτοβουλία φέρνει το Διάστημα πιο κοντά στην καθημερινότητά μας
![]()

