Ο ποδοσφαιριστής δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή λόγω του ότι έχει συγγενείς στην Ουκρανία
Ο Artem Dzyuba είναι ίσως ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Ρωσίας, και δεν δέχτηκε να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας λόγω των όσων γίνονται στην Ουκρανία, όπου έχει πολλούς συγγενείς.
Ο ποδοσφαιριστής πριν από μερικές εβδομάδες κατακεραύνωσε τους αστέρες της Premier League, Vitaliy Mykolenko και Andriy Yarmolenko επειδή του επιτέθηκαν, καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της χώρας του.
Μέχρι σήμερα, ήταν αυτός που φορούσε το περιβραχιόνιο της ομάδας. Η χώρα του δεν έχει πλέον το δικαίωμα να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το οποίο θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2022, ωστόσο η Ρωσία ήταν να παίξει κόντρα στην Πολωνία για τα play off.
Ο προπονητής Valeri Karpin αποφάσισε να συγκεντρώσει τους παίκτες του ανεξάρτητα από την προπόνηση – με προγραμματισμένο ένα φιλικό εναντίον της ομάδας U21, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).
Έτσι λοιπόν μετά από όλα όσα έγιναν, ο Dzyuba γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την αποστολή, λόγω του ότι έχει πολλούς συγγενείς στη χώρα που δοκιμάζεται από την εισβολή της Ρωσίας.
Δείτε επίσης: Τσιτσιπάς: «Έχω κίνητρο και θέλω να πετύχω πράγματα φέτος»
- Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2026: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για Τριτοβάθμια και ΣΑΕΚ
- Επικίνδυνες καιρικές συνθήκες: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αύριο
- Στο επίκεντρο της ΚΕΔΕ η χρηματοδότηση των Δήμων και οι θεσμικές αλλαγές
- ΕΕ: Συμφωνία για το 21ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Τι αλλάζει σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και τράπεζες
- Συμφωνία για το 21ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τους πρέσβεις της ΕΕ
![]()
