Η πρώτη ηχηρή… «σφαλιάρα» στο σχέδιο της FIFA για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια ήρθε, αφού οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες απέρριψαν το πλάνο της.
Ο Τζέικο Σούαρτ, διευθύνων σύμβουλος των European Leagues, εξήγησε τους λόγους που οι λίγκες απέρριψαν την πρόταση, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο πρότζεκτ θα προκαλούσε προβλήματα στις ισορροπίες μεταξύ συλλόγων και Εθνικών Ομάδων.
«Πρέπει να φροντίσουμε ώστε το ποδόσφαιρο να βασίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις, τις αθλητικές αξίες και να έχουμε μια συναρπαστική ανταγωνιστική ισορροπία σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις μας, γιατί αυτό μας ωθεί ως κουλτούρα στην Ευρώπη και όχι μόνο ως εμπορική επιχείρηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σούαρτ.
Δείτε επίσης: Αντέδρασε με «τριάρα» η Άρσεναλ
- Συζητήσεις ΑΠΟΕΛ με Νίκο Παπαδόπουλο για νέο πρότζεκτ
- Διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια: Ηγετικές φωνές από το Μαυροβούνιο τονίζουν την ανάγκη για ταχύτερη διαδικασία
- Προστασία παιδιών σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας: Η θέση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής
- Φινλανδία: Υποψίες για εγκληματική ενέργεια σε υποβρύχια καλώδια τηλεπικοινωνιών
- Συμπλοκή σε πρατήριο καυσίμων στη Ραφήνα: Αιματηρό επεισόδιο με βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

