Ο Ντάνι Όλμο επαίνεσε τον Λαμίν Γιαμάλ, τονίζοντας ότι «μας ανοίγει χώρους, ακόμη και όταν δεν συμμετέχει άμεσα στο παιχνίδι», εν’ όψει του προημιτελικού της Ισπανίας απέναντι στο Βέλγιο (10/7, 22:00).
Παρά τον τραυματισμό του στην αρχή της διοργάνωσης, ο Γιαμάλ φαίνεται να ανακτά τη φόρμα του, αν και έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ, αυτό εναντίον της Σαουδικής Αραβίας (4-1) στον πρώτο γύρο. «Τον βλέπω να παίζει καλά, με αυτοπεποίθηση, να γίνεται όλο και καλύτερος», δήλωσε ο Όλμο, ο οποίος αγωνίζεται δίπλα του και στην Μπαρτσελόνα.
Ο Όλμο πρόσθεσε ότι «μας προσφέρει τόσα πολλά με τις ντρίμπλες και την γενικότερη παρουσία του», επισημαίνοντας ότι όταν δέχεται την μπάλα, προσελκύει δύο ή τρεις αντιπάλους, δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του. «Ξέρει πώς να σκοράρει ή να πασάρει, κάτι που κάνει από την αρχή της καριέρας του. Αλλά ακόμη και όταν δεν το κάνει, παρέχει ανεκτίμητη υποστήριξη».
Αφού ξεκίνησε το τουρνουά στον πάγκο, ο Όλμο έχει καθιερωθεί ως βασικός στα νοκ άουτ, με επιτυχίες εναντίον της Αυστρίας (3-0) και της Πορτογαλίας (1-0). «Στην ζωή και στην καριέρα μου, πάντα έτσι ήταν. Πάντα χρειαζόταν να αποδεικνύω την αξία μου, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα» σχολίασε σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του.
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε επίσης στη συλλογική δουλειά της «Roja», η οποία δεν έχει δεχθεί γκολ μετά από πέντε αγώνες, επιτρέποντας στους αντιπάλους μόλις έξι σουτ εντός εστίας. «Στην ομάδα μας, όλοι επιτίθενται και όλοι αμύνονται. Ο προπονητής λέει ότι ο πρώτος αμυντικός είναι ο αριθμός εννέα και ότι οι άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν».
Όσον αφορά το Βέλγιο, ο Όλμο δήλωσε: «Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα με έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, εάν όχι τον καλύτερο. Έχουν σκληρό… δέρμα και παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά».
![]()

