Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρόκρισή της για έβδομη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League. Στον δεύτερο ημιτελικό του final-4 στη Μάλτα, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας νίκησαν 14-12 την ισπανική Ματαρό και την Παρασκευή (12/6, 22:00) θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την τέταρτη ευρωπαϊκή τους κούπα, αντιμετωπίζοντας τη Φερεντσβάρος. Αμπι Αντριους και Φωτεινή Τριχά σημείωσαν από τέσσερα γκολ, ενώ η ομάδα βελτίωσε την άμυνά της μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ελέγχοντας το παιχνίδι.
Ο αγώνας ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αρχικά δυσκολίες στην άμυνα, αλλά βρήκε επιθετικές λύσεις με τις Τριχά και Αντριους, ολοκληρώνοντας το πρώτο οκτάλεπτο ισόπαλο 4-4. Η Ειρήνη Νίνου ανέλαβε δράση με δύο διαδοχικά γκολ, όμως η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα χρειάστηκε να ενισχύσει την άμυνά της για να αποκτήσει τον έλεγχο. Αυτό συνέβη μετά τα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τις Ισπανίδες να μένουν άσφαιρες και τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 3-0, αποκτώντας προβάδισμα 10-7.
Η Ματαρό δεν κατάφερε να σκοράρει για οκτώ λεπτά, αλλά μείωσε σε 10-9 με δύο γκολ σε παίκτρια παραπάνω. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκες» επανέκτησαν γρήγορα το +3 (12-9, 13-10), πριν η Κερνς κλείσει την ψαλίδα στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά, αλλά η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Ρέμερ. Ο χρόνος κυλούσε και οι Ισπανίδες άρχισαν να αγχώνονται, με την Τριχά να σημειώνει το 14-11, 2΄25΄΄ πριν τη λήξη, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ματαρό): 4-4, 3-6, 4-3, 1-1
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ρέμερ (πέναλτι), 1-1 Τριχά (περιφέρεια), 1-2 Αντριους (π.π.), 2-2 Κ. Μπερτράν (π.π.), 3-2 Ρέμερ (κόντρα), 3-3 Τριχά (πέναλτι), 4-3 Γκιράλ (π.π.), 4-4 Αντριους (περιφέρεια), 5-4 Κερνς (φουνταριστός), 5-5 Νίνου (περιφέρεια), 6-5 Κ. Μπερτράν (περιφέρεια), 6-6 Νίνου (π.π.), 6-7 Σιούτη (π.π.), 7-7 Μορέλ (πέναλτι), 7-8 Πλευρίτου (πέναλτι), 7-9 Αντριους (π.π.), 7-10 Σιούτη (περιφέρεια), 8-10 Ρέμερ (π.π.), 9-10 Κλαβερία (π.π.), 9-11 Τριχά (π.π.), 9-12 Σάντα (περιφέρεια), 10-12 Ρέμερ (περιφέρεια), 10-13 Αντριους (π.π.), 11-13 Κερνς (π.π.), 11-14 Τριχά (κόντρα), 12-14 Εσπάρ (περιφέρεια).
Ο Ολυμπιακός είχε 6/9 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Η Ματαρό είχε 5/10 με παίκτρια παραπάνω, 2/3 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Κεράλτ Μπερτράν (7΄10΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).
Διαιτητές: Μπουσέ (Γαλλία), Γκερασίμοφ (Μ. Βρετανία)
Οι συνθέσεις:
ΜΑΤΑΡΟ (Ντάνι Μπάγιαρτ): Τερέ, Κλαβερία 1, Κ. Μπερτράν 2, Γκιράλ 1, Μορέλ 1, Ρέμερ 4, Καμπράι, Εσπάρ 1, Αβένιο, Χαουστσάιλντ, Κερνς 2, Ρ. Μπερτράν, Μπέρενς, Χιλ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ντόσκας): Σταματοπούλου, Κλεισούρα, Κουρέτα, Σάντα 1, Τριχά 4, Αντριους 4, Σιούτη 2, Δρακωτού, Νίνου 2, Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Φαν Ντεν Ντόμπελστιν, Σέκουλιτς
![]()

