Παγκόσμιο Κ20: Πρόκριση της Ραφαηλίδου στον τελικό της σφαιροβολίας, νίκη για Ιακωβάκη

Παγκόσμιο Κ20: Πρόκριση της Ραφαηλίδου στον τελικό της σφαιροβολίας, νίκη για Ιακωβάκη

Με βολή στα 15,94 μέτρα, η Μαρία Ραφαηλίδου πήρε την πρόκριση για τον σημερινό (6/8) τελικό της σφαιροβολίας, στην έναρξη της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Γιουτζίν του Πόρτλαντ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 και Κ20 επιβεβαίωσε την αγωνιστική της κατάσταση και εμφανίζεται έτοιμη για τον απογευματινό τελικό (05:40 Ελλάδος). Συμμετέχει με την έκτη καλύτερη επίδοση και θα επιδιώξει να βρεθεί ξανά ανάμεσα στις διεκδικήτριες των μεταλλίων, σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Τέσσερις αθλήτριες προκρίθηκαν με υψηλό όριο, στα 16,00 μέτρα, ενώ δύο ξεπέρασαν τα 17,00 μ., με τη Νιγηριανή Ότζι να σημειώνει 17,56 μ. και την Κινιόνες από το Εκουαδόρ 17,25 μέτρα.

Η αθλήτρια του Γιάννη Ραφαηλίδη ξεκίνησε με βολή στα 15,13 μέτρα, δείχνοντας λίγο μουδιασμένη. Στις δοκιμαστικές προσπάθειες είχε ήδη φανεί ότι μπορούσε να κυνηγήσει μια πολύ καλή επίδοση και αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, όταν η βολή στα 15,94 μέτρα την άφησε μόλις έξι εκατοστά κάτω από το όριο πρόκρισης. Παρότι η πρόκριση έμοιαζε να έχει κλειδώσει με αυτή την προσπάθεια, επέλεξε να ρίξει και τρίτη φορά, με τη βολή να μετριέται στα 15,90 μέτρα.

Η Ραφαηλίδου δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία της, καθώς έκανε τον καλύτερο προκριματικό αγώνα της. Στον προκριματικό της σφαιροβολίας αγωνίστηκε και η Αναστασία Ανδρεάδη, η οποία όμως δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για έναν ακόμη μεγάλο τελικό.

Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 13,83 μέτρα, επίδοση που της έδωσε την 32η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια του Ανέστη Καλτζίδη ξεκίνησε με μία αρκετά μεγάλη άκυρη προσπάθεια, όμως στη συνέχεια οι ενοχλήσεις στο πόδι δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Με ελεγχόμενη κούρσα άνοιξε την παρουσία της στη διοργάνωση η Ελένη Ιακωβάκη στα 400 μ. εμπόδια. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στα 400 μ. έτρεξε στον ένατο διάδρομο της δεύτερης σειράς και τερμάτισε πρώτη με 58.64. Η αθλήτρια του Χρήστου Κατσίκα πέρασε αρκετά αργά τα πρώτα 200 μ. και μπήκε στην ευθεία αρκετά πίσω, όμως με ανέβασμα στο φινάλε κατάφερε να πάρει τη νίκη, ώστε στον επόμενο γύρο να βρεθεί σε καλή σειρά. Ο ημιτελικός των εμποδίων θα γίνει το Σάββατο (8/8).

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Instagram ΣΕΓΑΣ

Loading

Play