Παναθηναϊκός: Προετοιμασία για την πρόκριση απέναντι στη Σαμσουνσπόρ

Παναθηναϊκός: Προετοιμασία για την πρόκριση απέναντι στη Σαμσουνσπόρ

Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να διαχειριστεί τη… φρενίτιδα που έχει προκαλέσει στον κόσμο της ομάδας η επικείμενη έλευση του Ρενάτο Σάντσες, ώστε να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στο League Stage του UEFA Europa League. Η ομάδα φιλοξενεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Σαμσουνσπόρ (Πέμπτη 21/8, 21:00).

Οι δυο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ωστόσο οι αναμετρήσεις μεταξύ ελληνοτουρκικών συλλόγων έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα. Οι πράσινοι του Ρουί Βιτόρια εμφανίζουν πολύ καλή εικόνα μέχρι στιγμής, παρόλο που αποκλείστηκαν στα προκριματικά του UEFA Champions League από τη Ρέιντζερς (ήττα 2-0 στο Άιμπροξ και ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ). Ακολούθησε η δραματική πρόκριση επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ στη διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από 90’+120′ αγωνιστικά λεπτά στα οποία δεν σημειώθηκε γκολ ούτε από τις δυο ομάδες.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει απουσίες να διαχειριστεί, όπως αυτές των Τάσου Μπακασέτα και Φιλίπ Τζούρισιτς. Στο χώρο της άμυνας, παραμένει εκτός και ο Τιμ Γέντβαϊ, ενώ στη μεσαία γραμμή η πώληση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς δημιουργεί λειψανδρία. Ο Βιτόρια ελπίζει στην ετοιμότητα του αρχηγού Φώτη Ιωαννίδη και την εξαιρετική κατάσταση του Φακούντο Πελίστρι.

Από την άλλη, η Σαμσουνσπόρ θα δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Η ομάδα του Τόμας Ρέις τερμάτισε τρίτη στην περυσινή Super Lig της Τουρκίας και διατήρησε τον ίδιο κορμό. Η Σαμσουνσπόρ επικράτησε στην πρεμιέρα με 2-1 της Γκεντσλερμιρλιγκί και ακολούθησε η εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Κοτσαέλισπορ.

Υπενθυμίζεται πως ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 28/8 στις 20:00. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε και αναβλήθηκε το παιχνίδι του για την πρεμιέρα της Super League με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ενώ η Σαμσουνσπόρ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Κασίμπασα, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)

Βοηθοί: Ντιέγκο Μπάμπερο (Ισπανία), Μιγκέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία)

4ος Διαιτητής: Ματέο Μπουσκέτς Φερέρ (Ισπανία)

VAR – AVAR: Γκιγιέρμο Φερνάντεζ Φερνάντεζ (Ισπανία) – Χαβιέ Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα (Ισπανία)

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Σιώπης, Τσιριβέγια, Τσέριν, Πελίστρι, Τετέ, Ιωαννίδης.

ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ (Τόμας Ρέις): Κοτσούκ, Γιαβρού, Σάτκα, Φαν Ντρόνγκελεν, Τόμασον, Γιουκσέλ, Εντσάμ, Ντιματά, Μακουμπού, Κίλιντς, Μουαντιλματζί.

Loading

Play