Με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση από τα μισά της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Περιστερίου με 91-79 στο PAOK Sports Arena, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών των playoffs της Greek Basketball League.
Αυτή η νίκη δίνει στον ΠΑΟΚ προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά, με την ευκαιρία να το εξασφαλίσει στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (6/5) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».
Αν το Περιστέρι καταφέρει να κερδίσει στη δεύτερη συνάντηση, τότε η σειρά θα επιστρέψει για τρίτο ματς στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα κρίνει ποιος θα προκριθεί στα ημιτελικά των playoffs.
Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Κλίβελαν Μέλβιν, ο οποίος σημείωσε 29 πόντους, ενώ ο Μπριν Ταϊρί πρόσθεσε 19 πόντους, με 12/12 βολές. Για το Περιστέρι, ο Τάι Νίκολς ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης με 32 πόντους.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 23-19, 48-41, 64-60, 91-79. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά και διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 7 πόντων. Στη συνέχεια, αντέδρασε στο σερί του Περιστερίου και κατάφερε να επανακαταλάβει την πρωτοκαθεδρία.
![]()

