Παρί ΣΖ: Σχέδια για την επέκταση του «Παρκ ντε Πρενς»

 Η άφιξη του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει… αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για την επέκταση του γηπέδου της, του «Παρκ ντε Πρενς»

 Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Αργεντινού σταρ, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαΐφί, εξέφρασε την επιθυμία να διπλασιάσει τη συνολική χωρητικότητα του γηπέδου, δηλώνοντας ότι «κάθε μεγάλος σύλλογος διαθέτει γήπεδο με 80.000 θεατές σήμερα».

propoli

 Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκόρ, είπε ότι «η ελκυστικότητα και η φήμη της Παρί Σεν Ζερμέν αξίζουν ένα μέρος που προσφέρει περισσότερες θέσεις για τους θεατές».

 Επί του παρόντος, το «Παρκ ντε Πρενς» μπορεί να φιλοξενήσει 48.000 οπαδούς, με ζήτηση που έχει ήδη ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη διαθεσιμότητα ακόμη και πριν από την άφιξη του Μέσι.

 Μιλώντας στο “France Bleu”, ο σύμβουλος αθλητισμού του Παρισιού, Πιέρ Ραμπαντάν, είπε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της πόλης και του συλλόγου σχετικά με την επέκταση του γηπέδου είχαν ήδη αρχίσει «εδώ και αρκετούς μήνες. Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα και οργανωτικές ρυθμίσεις για το σύλλογο που είναι πολύ σημαντικά. Υπάρχουν αρχιτέκτονες που εργάζονται στις υπάρχουσες δυνατότητες για να επεκτείνουν την χωρητικότητα του γηπέδου», ενώ πρόσθεσε ότι «το έργο θα είναι περίπλοκο, επειδή υπάρχει μια αρκετά μοναδική δομή που έχει μια πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική».

 Ο Ραμπαντάν είπε ότι οι προτεινόμενες 80.000 θέσεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την αρχιτεκτονική ικανότητα του τρέχοντος χώρου, λέγοντας ότι οι συζητήσεις μέχρι στιγμής έχουν επικεντρωθεί σε επιπλέον 12.000 θέσεις, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα σε 60.000.

 «Τεχνικά, δεν μπορώ να σας πω εάν μπορούμε να φέρουμε τη χωρητικότητα στις 80.000. Μου φαίνεται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί στις μελέτες που έχω δει. Ισως ο Αλ Κελαϊφί έχει νέες ιδέες. Ξέρετε, δεν μας τα λένε πάντα όλα. Μόλις πριν από λίγες μέρες δεν ξέραμε ότι θα έρθει ο Μέσι» κατέληξε.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Loading