Πούλισικ: «Δεν είναι αποδεκτό να αμφισβητούν τη δέσμευσή μου στην Εθνική»

Πούλισικ: «Δεν είναι αποδεκτό να αμφισβητούν τη δέσμευσή μου στην Εθνική»

Ο Κρίστιαν Πούλισικ υπερασπίστηκε δημόσια την απόφασή του να μην συμμετάσχει στο επερχόμενο Gold Cup (14 Ιουνίου – 6 Ιουλίου), απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη στάση του και ξεκαθαρίζοντας πως η ξεκούραση ήταν η σωστή επιλογή, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Εθνική ΗΠΑ.

Ο 26χρονος εξτρέμ της Μίλαν, που κατέγραψε 50 συμμετοχές μέσα στη σεζόν, τόνισε πως το μυαλό του είναι στραμμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Γιουνούς Μούσα και Άντονι Ρόμπινσον, οι οποίοι επίσης θα απουσιάσουν από τη διοργάνωση χωρίς να αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, σύμφωνα με την USA Today.

Ο Πούλισικ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις παλαιών αστέρων του αμερικανικού ποδοσφαίρου, όπως ο Λάντον Ντόνοβαν και ο Άλεξης Λάλας, οι οποίοι αμφισβήτησαν ανοιχτά την απόφαση ορισμένων παικτών να μην δώσουν το «παρών». «Μπορεί να κριθεί η απόδοσή μου, αλλά να αμφισβητείται η αφοσίωσή μου στην Εθνική; Αυτό, για μένα, ξεπερνά κάθε όριο».

Η συζήτηση γύρω από τις απουσίες φούντωσε ακόμη περισσότερο μετά τη βαριά ήττα των ΗΠΑ από την Ελβετία με 4-0 σε φιλική αναμέτρηση την Τρίτη (10/6), η οποία ήταν η τέταρτη διαδοχική ήττα για το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Loading

Play