Πρέκας: «Παίξαμε ενωμένοι, θα κυνηγήσουμε τη νίκη απέναντι στη Γαλλία»

Πρέκας: «Παίξαμε ενωμένοι, θα κυνηγήσουμε τη νίκη απέναντι στη Γαλλία»

Ο Πέτρος Πρέκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των Ελληνίδων διεθνών στην πρεμιέρα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στο Ευρωμπάσκετ 2025, που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Με πιεστική άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση, η εθνική ομάδα επικράτησε με 87-65 της Ελβετίας και αύριο (19/6, 20:30) θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, που είναι το φαβορί του 1ου ομίλου. «Παίξαμε σαν ομάδα, θα προσπαθήσουμε για τη νίκη με τη Γαλλία» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ. 

Αναφορικά με την πρεμιέρα, ο Πρέκας τόνισε: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, καθώς θέλαμε να αρχίσουμε με νίκη το Ευρωμπάσκετ μπροστά στο κοινό μας. Είχαμε λίγο άγχος, αλλά το ξεπεράσαμε βήμα-βήμα». Ο Πρέκας πρόσθεσε ότι η εθνική ομάδα λειτουργεί καλά, με πολλές ασίστ και καλή άμυνα, και ότι η προσοχή τους τώρα είναι στραμμένη αποκλειστικά στον αγώνα με τη Γαλλία. «Δεν σκεφτόμαστε παρακάτω. Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά προέχει το ματς με τη Γαλλία» κατέληξε.

Η MVP της εθνικής, Μαριέλλα Φασούλα, ανέφερε: «Ήταν ένα καλό ματς, βγάλαμε ενέργεια και είχαμε τον κόσμο δίπλα μας. Για μας είναι σημαντικό πώς ξεκινάμε τον αγώνα, θα είναι καθοριστικό απέναντι στην Γαλλία και την Τουρκία».

Η Άρτεμις Σπανού σημείωσε: «Κερδίσαμε και τώρα κοιτάμε τα επόμενα πιο δύσκολα παιχνίδια. Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε ενωμένοι, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές».

Η Ρόμπιν Παρκς, η «νατουραλιζέ» της εθνικής, δήλωσε: «Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι εδώ, ήρθα σε μια πολύ καλή και ενωμένη ομάδα».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, Φρανσουά Γκόμεζ, παρατήρησε: «Η διαφορά των 22 πόντων ίσως είναι πολύ μεγάλη για την εικόνα του αγώνα. Αρχίσαμε με στόχο τη νίκη, αλλά δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε». Η Λιν Σβαρτς πρόσθεσε: «Πρέπει να παραμείνουμε θετικές και να κρατήσουμε κάποια σημεία από το σημερινό παιχνίδι».

Loading

Play