Από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 που κατέληξε στην Ιταλία, όλοι οι προπονητές που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκονται στη θέση τους τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο τελευταίος που είχε μικρότερη θητεία ήταν ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος προπονούσε τη Βραζιλία για μόλις ένα χρόνο πριν την κατάκτηση του 2002.
Η πιο σύντομη θητεία πριν από τη νίκη στην ιστορία του τουρνουά, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Opta, ανήκει στον Μάριο Ζαγκάλο, ο οποίος διορίστηκε μόλις 75 ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Ο Ζαγκάλο έχει συμμετάσχει σε τέσσερα από τα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα που κατέκτησε η Βραζιλία, κερδίζοντας ως παίκτης το 1958 και το 1962, και ως προπονητής το 1970, καθιστώντας τον τον πρώτο που κέρδισε το τουρνουά και ως παίκτης και ως προπονητής.
Ο Ζαγκάλο κέρδισε ξανά το Κύπελλο το 1994 ως βοηθός του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ο οποίος ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης το 1970. Ο Ζαγκάλο επίσης προπονούσε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 και ξανά το 1998, όπου ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία.
![]()

