Ως «παράλογο» χαρακτήρισε ο Σεπ Μπλάτερ τον αποκλεισμό του Σομαλού διαιτητή Ομάρ Αμπντουλκαντίρ Αρτάν από το Μουντιάλ 2026, σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe. Ο 90χρονος πρώην πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι η ευθύνη βαρύνει τη FIFA, καθώς η χώρα διοργάνωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν σεβάστηκαν τις θεμελιώδεις αρχές της διοργάνωσης.
«Όταν ανατίθεται σε μια χώρα η διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η χορήγηση βίζας σε όλους τους αξιωματούχους της FIFA. Η άρνηση εισόδου σε έναν διαιτητή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και δεν θα έπρεπε να διεξάγεται το τουρνουά σε μια τέτοια χώρα», δήλωσε ο Μπλάτερ, επισημαίνοντας την ευθύνη της FIFA για την κατάσταση.
Ο Μπλάτερ, που υπηρέτησε ως πρόεδρος της FIFA από το 1998 έως το 2015, πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου», υπογραμμίζοντας την αγάπη του για το άθλημα παρά την ηλικία του και τις περιορισμένες του κινητικές δυνατότητες. «Φυσικά θα παρακολουθήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω μία τηλεόραση όσο είναι ένα γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
![]()

