Σφοδρές δηλώσεις του Ντε Λα Φουέντε για την επιθετικότητα των Αργεντινών μετά τον τελικό

Σφοδρές δηλώσεις του Ντε Λα Φουέντε για την επιθετικότητα των Αργεντινών μετά τον τελικό

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2026, ο Λουϊς Ντε Λα Φουέντε σχολίασε την επιθετική στάση που επέδειξαν οι παίκτες της Αργεντινής στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος ολοκληρώθηκε με νίκη της «ρόχα» με 1-0 στην παράταση.

Ο βοηθός του Λιονέλ Σκαλόνι, Ρομπέρτο Αγιάλα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την επίθεσή του στον Ντάνι Όλμο, ενώ η FIFA ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις ενέργειες των Αργεντινών μετά το τέλος του τελικού.

Αναφορικά με τη συμπεριφορά των παικτών της «αλμπισελέστε», ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας δεν δίστασε να εκφράσει τη θέση του:

«Πιστέψτε με, την ώρα που συνέβησαν αυτά τα γεγονότα, ήμουν σε κατάσταση γιορτής με άλλους ανθρώπους και αγκάλιαζα τους συνεργάτες μου. Δεν το συνειδητοποίησα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Φυσικά, ό,τι και να έχει συμβεί, είναι απαράδεκτο. Απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό. Ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου, τους οποίους επαινούσα καθημερινά πριν από αυτό και τους οποίους συνεχίζω να επαινώ, επειδή είναι πραγματικά σπουδαίοι. Ο Σκαλόνι είναι ένας προπονητής που σίγουρα το βίωσε πολύ έντονα, όπως κι εμείς βλέποντας αυτές τις αντιδράσεις. Αυτό, επιμένω, είναι απαράδεκτο. Πρέπει να επισημανθεί η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτό το είδος επιθετικότητας και πρόκλησης. Οι παίκτες μας διατήρησαν πάντα την ψυχραιμία τους, την στάση καλών αθλητών και σπουδαίων ποδοσφαιριστών.»

Loading

Play