Ακόμη μία σημαντική μεταγραφική προσθήκη ολοκλήρωσε η ομάδα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Γκιουβέτση από τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος περιφερειακός είναι εν ενεργεία στέλεχος της εθνικής ανδρών, έχοντας κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα και στο πρόσφατο World Cup. Επίσης, με την εθνική νέων ανδρών έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο παγκόσμιων (2017, 2019) και ενός ευρωπαϊκού (2018). Θα είναι παρών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, που αρχίζει την επόμενη Παρασκευή (11/7).
Σε συλλογικό επίπεδο, ο Γκιουβέτσης ξεκίνησε την καριέρα του από τη Χίο και το 2017, σε ηλικία 19 ετών, μεταπήδησε στη Βουλιαγμένη, όπου έπαιξε πέντε χρόνια. Από το 2022 μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, με τον οποίο κατέγραψε 79 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1 και 142 γκολ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του ιστορικού συλλόγου. Ελπίζω η ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη και ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσουμε», δήλωσε ο Γκιουβέτσης στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Υπενθυμίζεται ότι οι πράσινοι έχουν εντάξει στο δυναμικό τους ακόμη δύο εν ενεργεία διεθνείς, τον Δημήτρη Σκουμπάκη από τη Νόβι Μπέογκραντ και τον Αριστείδη Χαλυβόπουλο από τη Βουλιαγμένη, ενώ θα έχουν νέο δίδυμο ξένων, τον Αμερικανό τερματοφύλακα Αντριαν Γουάινμπεργκ και τον Μαυροβούνιο φουνταριστό Ντούσαν Μπανίσεβιτς. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Νίκου Κοπελιάδη από τον Πανιώνιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ