Σίμος: «Ευκαιρία για μία ακόμη υπέρβαση»

Στην πρόκληση της αγωνιστικής υπέρβασης που θα συνιστούσε μια πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, εστίασε ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, ενόψει της αυριανής (17/9, 20:00) συνάντησης με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου.

«Αυτή η επιστροφή μάς γεμίζει με πολλά συναισθήματα τιμή, περηφάνια και ενθουσιασμό. Είναι ωραίο που έχουμε αυτήν την ευκαιρία μετά την πρώτη αγωνιστική υπέρβαση και αύριο έχουμε ευκαιρία να έχουμε ακόμα μια», υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός.

propoli

«Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για μια ομάδα όπως ο Απόλλων: έχει κατακτήσει τίτλους, έχει παίξει τέσσερις φορές σε ομίλους και σίγουρα έχει περισσότερα ματς από εμάς.

Όμως εμείς, με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο, δεν θα σκεφτούμε τίποτα άλλο παρά μόνο ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα μια αγωνιστική υπέρβαση. Το μόνο πράγμα που θέλουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε την δεύτερη υπέρβαση», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Ο Απόλλων είναι έμπειρη ομάδα, παίζουν μαζί πολλά χρόνια και έχει γίνει ένα ισχυρό σύνολο. Έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά αλλά με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο αλλά γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους και τα αδύνατα σημεία τους ώστε να είμαστε έτοιμοι 110% για τη νίκη και θα σημαίνει πολλά για τον σύλλογό μας».

Αναφορικά με τη σημασία που θα είχε ενδεχόμενη πρόκριση της ομάδας του, σχολίασε ότι «για εμένα προσωπικά και όλους μέσα στον σύλλογο, το γκρουπ των παικτών είναι το καλύτερο και υπάρχει τρομερή εμπιστοσύνη και αύριο πάλι θα καταφέρουμε μέσα από την αγωνιστικότητά της να δώσουμε κάτι καλύτερο στον σύλλογο. Το πόσο μεγάλη είναι η κάθε ομάδα, είναι με την δυναμική του κόσμου. Σίγουρα μας έχουν λείψει πάρα πολύ, όλοι γνωρίζετε τι θα γινόταν αύριο αν ήταν μαζί ο κόσμος μας».

Για την ιδιαιτερότητα της συνάντησης, αφού ο αντίπαλος προέρχεται από την Κύπρο, ο Σίμος δήλωσε: «Γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά και η κλήρωση τα έφερε έτσι που δύο ελληνικές ομάδες θα παίξουν αντίπαλες στο Europa League. Είναι δύο ελληνικές ομάδες, μακάρι να μπορούσαν να περάσουν και οι δύο. Μας βοηθάει σίγουρα η ομοιογένεια και θα είναι ένα μείγμα νέων και παλιών παικτών. Αυτό πηγάζει μέσα από την δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες».

Ως προς την ετοιμότητα του Σολίς, απάντησε ότι «είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα εργομετρικά του ήταν πολύ καλά, θα είναι σίγουρα μαζί μας και το λέω με βεβαιότητα».

Αναφορικά με τους παράγοντες που θα καθορίσουν την αναμέτρηση, είπε: «Δύο παράγοντες θα παίξουν το ρόλο τους. Αμυντικά, επιθετικά και οι στατικές φάσεις. Η ομάδα που θα είναι συγκεντρωμένη περισσότερη θα αποκτήσει προβάδισμα. Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ επιθετικογενής ομάδα, έχει πολύ υψηλά νούμερα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς έχουμε τις δικές μας ικανότητες και πάνω από όλα έχουμε τα ψυχικά χαρακτηριστικά για να κάνουμε μια νίκη, ο στόχος είναι μονόδρομος και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading