Σκάνδαλο πορνείας έχει προκύψει στην Ιταλία, με επώνυμους ποδοσφαιριστές όπως οι Μπαστόνι, Λεάο και Βλάχοβιτς να εμπλέκονται στην υπόθεση που σχετίζεται με τη λέξη-κλειδί «Mykonos». Η Εισαγγελία του Μιλάνου, υπό την καθοδήγηση του Μαρτσέλο Βιόλα, έχει ξεκινήσει έρευνα που περιλαμβάνει τις κατ’ οίκον συλλήψεις τεσσάρων ατόμων και την ανάλυση τηλεφώνων και συσκευών των φερόμενων διαχειριστών της παράνομης δραστηριότητας.
Η λίστα των ποδοσφαιριστών που αναφέρεται στην έρευνα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giornale, περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα ονόματα, χωρίς όμως να υπάρχουν ποινικές κατηγορίες σε βάρος τους. Η Εισαγγελία θα διερευνήσει την έκταση του φερόμενου κυκλώματος πορνείας, εστιάζοντας σε πάρτι που διοργανώνονται σε νυχτερινά κέντρα του Μιλάνου.
Στην αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων, οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν μια λίστα με εκατοντάδες λέξεις-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των υπόπτων και άλλων σχετικών στοιχείων. Ανάμεσα σε αυτές τις λέξεις περιλαμβάνονται «Mykonos», «χρήματα», «σεξ» και ονόματα ομάδων όπως η Μίλαν και η Γιουβέντους. Η έρευνα εξελίσσεται με στόχο την πλήρη αποκάλυψη των δραστηριοτήτων του κυκλώματος και την αναγνώριση των εμπλεκομένων.
![]()
