Σκωτσέζοι φίλαθλοι «πλημμυρίζουν» τη Βοστώνη με μπύρα στο Μουντιάλ 2026

Σκωτσέζοι φίλαθλοι «πλημμυρίζουν» τη Βοστώνη με μπύρα στο Μουντιάλ 2026

Η Βοστώνη ζει στιγμές τρελής ποδοσφαιρικής γιορτής, καθώς οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι έχουν κατακλύσει την πόλη στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2026, προκαλώντας ήδη σοβαρές ελλείψεις σε μπύρα στα μπαρ. Το πρώτο Σαββατοκύριακο της παρουσίας τους έχει φέρει ένα δεύτερο «κύμα» κατανάλωσης αλκοόλ.

Μετά τη νίκη της Σκωτίας με 1-0 επί της Αϊτής στην πρεμιέρα της ομάδας, τα καταστήματα εστίασης αναγκάστηκαν να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες για να καλύψουν τη ζήτηση, καθώς δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Sam Adams Tap Room, Μπίλι ΝτεΚέιν, προσθέτοντας ότι απαιτούνταν ειδικές παραδόσεις από ζυθοποιίες για να ανταποκριθούν στην κατανάλωση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εξετάστηκε ακόμα και η δυνατότητα διάθεσης μόνο εμφιαλωμένης μπύρας, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις. Η μαζική παρουσία των Σκωτσέζων φιλάθλων έχει μετατρέψει τη Βοστώνη σε σημείο έντονης ποδοσφαιρικής γιορτής, με εκδηλώσεις και πορείες, ακόμη και στο ιστορικό γήπεδο του μπέιζμπολ Fenway Park.

Η δήμαρχος της Βοστώνης, Μισέλ Γου, τόνισε ότι οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι έχουν εντυπωσιάσει την τοπική κοινωνία με τον ενθουσιασμό τους, χαρακτηρίζοντάς τους «από τους πιο παθιασμένους στον κόσμο». Μετά τον αγώνα με την Αϊτή, η Σκωτία θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μαϊάμι για την αναμέτρηση με τη Βραζιλία.

Loading

Play