Σαράντα επτά (47) συν 18 συνολικά Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν στις επτά αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής στη Super League. Οι 47 ξεκίνησαν βασικοί ανάμεσα στους 154 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στις αρχικές ενδεκάδες των 14 ομάδων, ενώ οι 18 μπήκαν ως αλλαγή από τους 70 συνολικά που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν συμπαίκτες τους.
Στις αρχικές ενδεκάδες, το ποσοστό των Ελλήνων φτάνει το 30,5%, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι αλλαγές πέφτει στο 28,28%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης ιστοσελίδας transfermarkt, οι 14 ομάδες της Super League διαθέτουν συνολικά 259 ξένους παίκτες, δηλαδή 18,5 ξένους ανά ομάδα.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της 2ης αγωνιστικής είναι αυτό του Άρη, που στο παιχνίδι με τον Βόλο (3-2) δεν είχε Έλληνα παίκτη στην αρχική του ενδεκάδα, ενώ στη συνέχεια πέρασε ως αλλαγή ο Γαλανόπουλος.
Ο Άρης μαζί με τον Ολυμπιακό έχουν τους περισσότερους ξένους στα ρόστερ τους, από 24.
Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε τους περισσότερους Έλληνες, με επτά βασικούς και άλλους τρεις ως αλλαγή. Παράλληλα, είναι η ομάδα με τους λιγότερους ξένους, 10 στο σύνολο.
Σε ντέρμπι «αιωνίων», ο συνολικός αριθμός πέντε στους Έλληνες δεν είναι ο μικρότερος που έχει ξεκινήσει. Ίδιος ήταν και στις 13/5/26 στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, με δύο βασικούς στους «Ερυθρόλευκους» και τρεις στους «Πράσινους», οι οποίοι πέρασαν έναν ακόμη ως αλλαγή.
Χαμηλότερος ήταν στις 19/4/26 στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2, με δύο Έλληνες σε κάθε ομάδα στην αρχική ενδεκάδα, δύο ακόμη αλλαγές για τον γηπεδούχο και έναν Έλληνα για τον φιλοξενούμενο.
Τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής:
Αστέρας Τρίπολης (Έλληνες: 5 βασικοί +3 ως αλλαγές)- Ατρόμητος (4+3) 2-1 ΑΕΚ (1 βασικός)- ΟΦΗ (7+3) 3-0 Κηφισιά (2+2) - Παναιτωλικός (2+1) 2-0 Ηρακλής (3+1)- Λεβαδειακός (5 βασικοί) 2-0 Άρης (1 αλλαγή)- Βόλος (6+2) 3-2 Ολυμπιακός (3 βασικοί)- Παναθηναϊκός (2) 1-0 ΠΑΟΚ (5+2)- Καλαμάτα (2+1) 1-3
![]()
