Ο μέσος της Βραζιλίας, Λούκας Πακετά, υπέστη μυϊκό τραυματισμό στο πίσω μέρος του αριστερού μηρού κατά τη διάρκεια της νίκης της «Σελεσάο» με 2-1 επί της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βραζιλίας (CBF).
Ο Πακετά αντικαταστάθηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου από τον Έντρικ, με την CBF να μην έχει γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του. Έτσι, η συμμετοχή του στην επόμενη αναμέτρηση της Βραζιλίας παραμένει αβέβαιη.
Στην ανακοίνωση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «Ο Πακετά υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν τον μυϊκό τραυματισμό στο πίσω μέρος του αριστερού μηρού».
Ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα θεραπείας υπό την επίβλεψη του ιατρικού επιτελείου της εθνικής ομάδας, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.
Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στο Νιου Τζέρσεϊ τον νικητή της αναμέτρησης Ακτή Ελεφαντοστού-Νορβηγία για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.
![]()

