Απίθανες ανατροπές, πολλά γκολ και πολλοί διαφορετικοί πρωταγωνιστές σημάδεψαν το δεύτερο «πιάτο» της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεχώρισε με το 4-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad», ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε από το 3-1 και νίκησε 4-3 τη Ρόμα στο «Olimpico», με την Άστον Βίλα να επικρατεί 6-0 της Φενερμπαχτσέ.
Στο Μάντσεστερ, η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε γιατί είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, «δικάζοντας» ποδοσφαιρικά τη Σίτι με εμφάνιση υψηλού επιπέδου από τους Ντουέ και Ντεμπελέ. Οι Γάλλοι θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμη πιο ευρύ σκορ, καθώς έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ στο 90′ ο Φεράν Τόρες αστόχησε και σε πέναλτι.
Στη Ρώμη, η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τα γκολ του Μάλεν στο δεύτερο ημίχρονο, στην 100ή συμμετοχή του Κιλιάν Μπαπέ στο Champions League, όπου ο Γάλλος κατέρριψε το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στον Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεάλ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση με τρία γκολ σε 8 λεπτά και πήρε τη νίκη με το τέρμα του Ρούντιγκερ στο 90′. Στο 81ο λεπτό πέρασε αλλαγή για τη Ρόμα ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.
Ξεχωριστή βραδιά ήταν και για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος στον 120ό αγώνα της καριέρας του στη Λίβερπουλ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ένας Έλληνας ως «captain» σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες του κόσμου, με τη συγκυρία να συνοδεύεται από επιτυχία, αφού οι Reds νίκησαν 6-3 τη ΛΑΣΚ στην Αυστρία. Ο Greek Scouser είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ της ομάδας του, δίνοντας την ασίστ στον Αραούχο, ενώ χατ-τρικ σημείωσε ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά.
Ο άλλος Έλληνας της βραδιάς, ο Τάσος Δουβίκας, μπήκε στο 61′ του αγώνα της Κόμο με τη Φέγενορντ για να αλλάξει τη ροή, όμως η ομάδα του ηττήθηκε 3-2 στο Ρότερνταμ. Ο ίδιος μείωσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στη League Phase του Champions League:
Λανς (Γαλλία) – Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 0-2
(22′ Σουάρες, 74′ Ντουμπιά)
Σαμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) – Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 2-0
(49′ Πάρις, 88′ Μίκελς)
Ίντερ (Ιταλία) – Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 3-4
(44′,81′ Μαρτίνες, 90’+4 Μπονι – 30’πέν,63′,74′ Τρεσόλντι, 87′ Βερμάντ)
Άρσεναλ (Αγγλία) – Λιλ (Γαλλία) 3-0
(64′ Τίμπερ, 67′ Έζε, 71′ Σάκα)
Ατλέτικο (Ισπανία) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 2-0
(1′ Μπάριος, 79′ Λούκμαν)
Λειψία (Γερμανία) – Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 1-0
(75′ Γκρούντα)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Νάπολι (Ιταλία) 3-1
(23′ Μικαουτάτζε, 26′ Μουρίνο, 86′ Ολουβασέγι – 8′ Ραχμάνι)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-4
(28′ Μπατράκοφ – 43′ Κανσέλο, 50′ Φερμίν, 53′ Γκόρντον, 65′ Αντεγέμι)
Βίκινγκ (Νορβηγία) – Μπάγερν (Γερμανία) 3-3
(2′ Στένσνες, 38′ Κρίστιανσεν, 90′ Χάουγκεν – 54′ πέν,60′ Κέιν, 71′ Ντίας)
Φέγενορντ (Ολλανδία) – Κόμο (Ιταλία) 3-2
(20΄ Ζέχιελ, 52΄ Χατζ Μούσα, 82΄αυτ. Σάντσεθ – 18΄ Ντιαό, 90+3΄ Δουβίκας)
ΛΑΣΚ Λιντς (Αυστρία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 3-6
(63΄ Λιούμπιτσιτς, 74΄, 79΄ Φλέκερ – 22΄ Αραούχο, 24΄, 37΄,66΄ Μπαρκολά, 56΄ Φριμπόνγκ, 72΄ Κούμας)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-4
(53′, 75′ Χάαλαντ – 13′ Ντουέ, 16′ Ντεμπελέ, 32′ Βιτίνια, 62′ Ακλιούς)
Ρόμα (Ιταλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 3-4
(20′ Ντε Ρουν, 51′, 57′ Μάλεν – 25′ Μπαπέ, 83′ Εσπί, 85′ Έντρικ, 90′ Ρούντιγκερ)
Άστον Βίλα (Αγγλία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 6-0
(12′ Μανζάμπι, 31′, 39′ Τζάκσον, 68′ πέν., 73′ Μπάρκλεϊ, 90′ Έιμπραχαμ)
Μπέτις (Ισπανία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 3-2
(47′ Εζαλζουλί, 74′ Ερνάντες, 83′ πέν. Ίσκο – 53′ Βέιγκα, 61′ Σαμού)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-0
(52′ Σόιβολντ)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – ΑΕΚ (Ελλάδα) 3-1
(34′ πέν. Πεντρίνιο, 80′ Βινίσιους Τομπίας, 86′ Μεντόσα – 28′ Μάγερ)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Στουτγκάρδη (Γερμανία) 0-3
(29′ Ούνταβ, 65′ αυτ. Κρουζ, 90′ Ντεμίροβιτς)
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EPA
![]()

