Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Λουξεμβούργου (FLF) ανακοίνωσε την απομάκρυνση του προπονητή της γυναικείας εθνικής ομάδας, Ντάνιελ Σάντος, έπειτα από καταγγελίες ότι είχε στείλει ακατάλληλα μηνύματα στις παίκτριες της ομάδας.
«Αρκετές καταγγελίες ανέφεραν την αποστολή ακατάλληλων μηνυμάτων από τον προπονητή σε ορισμένες παίκτριες της εθνικής ομάδας», ανέφερε η ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι τα περιστατικά θεωρήθηκαν σοβαρά, καθώς συνέβησαν σε πλαίσιο σχέσης εξουσίας μεταξύ προπονητή και αθλητών. «Αυτές οι συμπεριφορές είναι αντίθετες με τις ηθικές αξίες και το πλαίσιο σεβασμού που απαιτεί η ομοσπονδία».
Ο Ντάνιελ Σάντος, 44 ετών, ανέλαβε την εθνική ομάδα γυναικών το 2020, έχοντας προηγουμένως εργαστεί ως βοηθός προπονητή στις ομάδες νέων ανδρών του Λουξεμβούργου.
Στους δύο πρώτους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2027, το Λουξεμβούργο υπέστη βαριές ήττες από τη Σκωτία, με σκορ 5-0 και 7-0.
![]()
