Σοβαρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία πριν τον αγώνα του Μουντιάλ 2026 στο Αζτέκα

Σοβαρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία πριν τον αγώνα του Μουντιάλ 2026 στο Αζτέκα

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το στάδιο Αζτέκα στην Πόλη του Μεξικού, όπου διεξάγεται ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 μεταξύ Μεξικού και Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιογράφους του AFP.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, διεκδικώντας δικαιοσύνη για τους αγνοούμενους, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα βίας που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι διαδηλωτές απομάκρυναν μέρος από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα γύρω από την περίμετρο του γηπέδου και αντάλλαξαν χτυπήματα με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους απωθήσουν.

Νωρίτερα, η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό στάδιο Αζτέκα, με περίπου 80.000 θεατές να παρακολουθούν, ενώ η Σακίρα απέσπασε θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Loading

Play