Σπανούλης: «Στο Παρίσι δεν θα πάμε για διακοπές»

Ο Βασίλης Σπανούλης, στην πρώτη διοργάνωση ως Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ενέπνευσε, χωρίς αμφιβολία, τους διεθνείς. Όσα έκανε ο ίδιος μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 στα παρκέ ως παίκτης, αποτελούν τον πρωταρχικό λόγο που οι παίκτες του, τον σέβονται. Είναι… ένας από αυτούς, αφού με τους περισσότερους παίκτες της εθνικής υπήρξε είτε συμπαίκτης είτε αντίπαλος. Και μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε «ευλογημένος για όλους τους παίκτες μου, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έρχονται εδώ με διάθεση». Η ανταγωνιστικότητα που διακρίνει τον Βασίλη Σπανούλη είναι… γνωστή, είναι αυτή εξάλλου που τον έφτασε τόσο ψηλά! Και στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Κροατίας, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά στο ΣΕΦ ο Σπανούλης έδωσε μία υπόσχεση: «Στο Παρίσι δεν θα πάμε για διακοπές».

propoli

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βασίλης Σπανούλης επισήμανε: 

«Είναι μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα μας και το μπάσκετ. Ήρθαμε όλοι πολύ αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι για αυτόν τον στόχο από την αρχή. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, ακολούθησαν τη φιλοσοφία μας και με τη βοήθεια του φανταστικού μας κόσμου καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο, που είναι μεγάλη υπόθεση».

«Η συμβουλή μου είναι να απολαύσουν τα παιδιά κάθε στιγμή, αλλά δεν πάμε διακοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάμε για να νικήσουμε και όσο νικάς πιστεύεις περισσότερο σε αυτό που κάνεις. Ό,τι και αν λες, αν δεν παίρνεις νίκες, δεν μπορείς να κάνεις τους παίκτες να πιστέψουν σε ό,τι έχει στο μυαλό σου. Οι παίκτες είναι οι σταρ, αυτοί παίζουν το παιχνίδι, εμείς σχεδιάζουμε το πλάνο και δίνουμε εντολές. Είμαι ευλογημένος για όλους τους παίκτες μου, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έρχονται εδώ με διάθεση».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος. Θα πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Ο καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading