Σταύρος Νανάκος: «Η εθνική γυναικών οφείλει να παίξει το μπάσκετ που γνωρίζει και μπορεί»

Σταύρος Νανάκος: «Η εθνική γυναικών οφείλει να παίξει το μπάσκετ που γνωρίζει και μπορεί»

Ο Σταύρος Νανάκος φιλοξενήθηκε στο EOK WebRadio και εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής Γυναικών απέναντι στην Τουρκία, που διεξάγεται αύριο (21/06) για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Για τον αγώνα με την Τουρκία: «Ήταν αναμενόμενη η νίκη απέναντι στην Ελβετία και αναμενόμενη η ήττα από τη Γαλλία. Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα και έχει ξεκάθαρους ρόλους. Πρέπει οι παίκτριές μας να είναι συγκεντρωμένες και στα 40 λεπτά.»

Για την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού: «Θα ‘χτυπήσουμε’ στις αδυναμίες. Είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι μας λείπουν η Σταμολάμπρου και η Τσινέκε. Η Φασούλα πρέπει να βοηθήσει, γιατί η νατουραλιζέ της Τουρκίας είναι αργή και μπορεί να της βάλει προβλήματα στο παιχνίδι της.»

Για την πνευματική πίεση του αγώνα: «Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε, αυτό θα μείνει στο τέλος και αξίζει να προκριθεί. Ακόμα και αν δεν προκριθούμε, πρέπει να χειροκροτήσουμε την ομάδα για την προσπάθεια.»

Για τον κόσμο του ΣΕΦ τις δύο πρώτες ημέρες: «Νομίζω ότι όλοι θέλαμε να το δούμε αυτό. Εύχομαι να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη φάση και να έχουμε περισσότερο κόσμο στο πρωτάθλημα.»

Για τη διαρκή υποστήριξη του κοινού στο γυναικείο μπάσκετ: «Αυτό θα ήταν ευχή για όλους. Στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ που παρακολούθησα, δεν είχε τόσο κόσμο σε σχέση με το ματς απέναντι στη Γαλλία.»

Loading

Play