Ολοκληρώθηκε στο καταδυτήριο του κλειστού κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ η 4η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων με το αγώνισμα των συγχρονισμένων καταδύσεων αγοριών από τραμπολίνο 3μ. Οι Παναγιώτης Καπνόπουλος και Σπύρος Κοτζαγιάννης από ελληνικής πλευράς περιορίστηκαν στην ένατη θέση (μεταξύ 11 χωρών) με 223,17 βαθμούς, μη καταφέρνοντας να διεκδικήσουν κάτι αξιόλογο. Νικητές αναδείχθηκαν οι Ιταλοί Σιμόνε Κόντε και Βαλέριο Μόσκα με 312,30 βαθμούς, ξεπερνώντας στην τελευταία προσπάθεια τους Βρετανούς Τοντ Γκέγκους και Κόνορ Λέινο (311,28β.). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι ανεξάρτητοι αθλητές Βλάντισλαβ Κατσάνοφ και Αρτέμ Μακάροφ με 308,31β.
Νωρίτερα το απόγευμα, ο Σπύρος Κοτζαγιάννης άγγιξε το μετάλλιο στις καταδύσεις από σταθερό βατήρα Β΄ κατηγορίας, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε και η Μυρτώ Καρτσιώτη στο τραμπολίνο 1μ. Β΄ κατηγορίας, όπου κατετάγη έβδομη.
Το αυριανό (27/6) πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 9:30 π.μ. τον προκριματικό στο 1μ. νεανίδων Α΄ κατηγορίας, με τη συμμετοχή της Σιμώνης Μοναχά, καθώς και τον προκριματικό στα 3μ. εφήβων Α΄ κατηγορίας (13:20), όπου θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Καπνόπουλος. Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τελικοί των δύο αγωνισμάτων, στις 17:15 και στις 18:30 αντίστοιχα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ