Στο Κλάντνο αγωνίζονται Φραντζεσκάκης, Τζένγκο και Δόση

Τρία μεγάλα ταλέντα της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου θα κάνουν αύριο (16/9) στο Κλάντνο τον τελευταίο αγώνα τους για τη θερινή σεζόν. Ο λόγος για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, την Ελίνα Τζένγκο και την Παναγιώτα Δόση, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο μίτινγκ που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Τσεχίας και θα επιδιώξουν να έχουν καλή παρουσία.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας Κ20 στη σφυροβολία, Χρήστος Φραντζεσκάκης, προέρχεται από την εμφάνιση στο Σαμορίν, όπου, παρότι έκανε πολλά τεχνικά λάθη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κατάφερε να φύγει νικητής με βολή στα 75.34μ, λίγες μόλις ημέρες μετά τη βολή στα 76.78μ, που πέτυχε στο Χόρζοβ και αποτελεί ατομικό ρεκόρ του. Ο Φραντζεσκάκης είναι σε καλή κατάσταση και, αν δεν έχει επηρεαστεί από τα διαδοχικά ταξίδια, είναι σίγουρο πως θα κυνηγήσει να σπάσει και το φράγμα των 77.00 μέτρων.

propoli

Τον τελευταίο αγώνα της στη φετινή σεζόν θα πραγματοποιήσει στην Τσεχία η Ελίνα Τζένγκο, που θέλει να τον συνδυάσει με βολή ανάλογη των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ επέστρεψε στις προπονήσεις, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές, και είναι σε θέση να κυνηγήσει και πάλι βολές πάνω από τα 60.00μ, όπως με επιτυχία έκανε και στους τέσσερις αγώνες όπου συμμετείχε στη διάρκεια της περιόδου. Το επίπεδο του ακοντισμού θα είναι υψηλό, γεγονός που θα λειτουργήσει ευνοϊκά για την Ελληνίδα αθλήτρια που έχει φέτος 63.96μ, αφού στον αγώνα μετέχουν ακόμη μια από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στο αγώνισμα, η Μπαρμπόρα Σποτάκοβα με φετινό 65.19μ, αλλά και οι Μαρία Αντριγιουκ (65.70μ) και Νικόλα Ογκροντνίκοβα (64.22μ).

Σε καλή κατάσταση είναι και η Παναγιώτα Δόση, που ευελπιστεί στον τελευταίο αγώνα της ως νεάνιδα να βελτιώσει το φετινό της 1.85μ και γιατί όχι και το ατομικό της – και πανελλήνιο – 1.86 μέτρα.

©Πηγή: amna.gr

Loading