Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ολυμπιακός: Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη και οι τοποθετήσεις των Λεπενιώτη, Μπαρτζώκα, Παπανικολάου και Βεζένκοφ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ολυμπιακός: Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη και οι τοποθετήσεις των Λεπενιώτη, Μπαρτζώκα, Παπανικολάου και Βεζένκοφ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο κ. Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, τους συνεχάρη για τις κατακτήσεις της περσινής σεζόν και τόνισε τη σημασία του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου για την ανάπτυξη του μπάσκετ στο νησί.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους παίκτες της ομάδας, το staff, τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκο Λεπενιώτη, και τον Sports Director, Χρήστο Μπαφέ, ανέφερε ότι δεν κρύβει πως είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Παράλληλα, ευχήθηκε προσωπικά στον Γιώργο Μπαρτζώκα ακόμη περισσότερες κατακτήσεις.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, πρώτος τον λόγο πήρε ο Νίκος Λεπενιώτης, ο οποίος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ εκ μέρους των Προέδρων της ομάδας μας, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου για την τιμητική πρόσκληση τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι Πρόεδροι θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται εδώ, αλλά υποχρεώσεις δεν τους το επέτρεψαν. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε εδώ, στο Προεδρικό Μέγαρο και είναι ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε σε αυτό το μέρος ως Πρωταθλητές Ευρώπης». Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Κύπρο, νιώθουμε το συναισθηματικό δέσιμο και την αγάπη του κόσμου εδώ. Για εμάς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι και έχοντας την ευλογία αυτού του τόπου, νιώθουμε εξαιρετικά να ξεκινήσουμε την σεζόν. Ευχαριστούμε λοιπόν και τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και τους διοργανωτές του τουρνουά που μας τιμούν με την πρόσκλησή τους και μεταφέρω την πρόσκληση των Προέδρων μας, να έρθετε στο ανακαινισμένο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουμε μαζί την ομάδα μας σε όποιο παιχνίδι επιθυμείτε».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Είναι πολύ τιμητικό για μια αθλητική ομάδα να βρίσκεται εδώ, στο Προεδρικό Μέγαρο. Σας ευχαριστούμε λοιπόν πολύ για την πρόσκληση. Το ότι βρισκόμαστε δίπλα σε έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού, όπως αναφέρατε, μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμη πιο οικεία. Φυσικά, όπως είπε και ο κ. Λεπενιώτης, είστε ευπρόσδεκτος, όποτε σας επιτρέψει το απαιτητικό πρόγραμμά σας, να έρθετε στην έδρα μας, στον Πειραιά για να σας υποδεχθούμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε και εσείς σήμερα».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η κυπριακή πολιτεία επενδύει στο μπάσκετ και στον αθλητισμό, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο. Επειδή ήμουν εδώ και με την Εθνική Ομάδα στο EuroBasket 2025 , αλλά βρίσκομαι και με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια στο τουρνουά, να σας συγχαρώ για τον τρόπο με τον οποίο προωθείτε σαν πολιτεία, όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά τον αθλητισμό γενικότερα. Θυμάμαι ακόμα όταν ήμουν παιδάκι, το πώς ένιωσα όταν μου δόθηκε πρόσκληση για ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την χαρά μου που είδα από κοντά όλους εκείνους τους αθλητές που παρακολουθούσα στην τηλεόραση. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό το ότι γίνεται αυτό το τουρνουά εδώ, το EuroBasket στην Λεμεσό και όλες οι ενέργειες που κάνετε σαν Πολιτεία για τον αθλητισμό στην Κύπρο».

Τέλος, από πλευράς Ολυμπιακού μίλησε και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει ιδιαίτερο δέσιμο με την Κύπρο, καθώς πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο νησί: «Για εμένα είναι διαφορετικό το συναίσθημα να βρίσκομαι στην Κύπρο. Έχω ζήσει εδώ, έχω φίλους και φυσικά η αδερφή μου μένει ακόμα στην Κύπρο. Βέβαια νιώθω κάπως περίεργα όταν έρχομαι εδώ για επαγγελματικούς λόγους. Έχω συνηθίσει στην Κύπρο να είναι το σπίτι μου, να βλέπω φίλους και μέλη της οικογένειάς μου. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη μια χρονιά είμαστε εδώ με τον Ολυμπιακό και νιώθουμε όλοι μαζί αυτό το δέσιμο που υπάρχει με την κοινότητα εδώ. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί με τον Νεόφυτο Χανδριώτη ήμουν πολύ κοντά και το να τιμούμε την μνήμη του με αυτό το τουρνουά είναι κάτι ξεχωριστό. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και θα χαρούμε να σας δούμε και το βράδυ στο φιλικό (σ.σ. 11/9 στις 21:00, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα».

Η επίσκεψη της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε με την ομάδα να προσφέρει στον Νίκο Χριστοδουλίδη δύο συλλεκτικές φανέλες από τις κατακτήσεις της EuroLeague και της GBL. Στο φινάλε ακολούθησε κοινή φωτογράφιση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μαζί με τις κούπες.

Loading

Play