Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση, ανακοινώνοντας το απόγευμα της Δευτέρας την απόκτηση του Αϊτόρ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βιτόρια της Βραζιλίας. Ο Ισπανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Βραζιλίας και μέτρησε συνολικά 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό ένα γκολ.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, Aitor Cantalapiedra Fernandez, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με την ομάδα μας.
Γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου 1996 στη Βαρκελώνη και με σημαντικές παραστάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Aitor ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Barcelona και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τους «μπλαουγκράνα» τη σεζόν 2015-16, με δύο επίσημες συμμετοχές και κατάκτηση του Copa del Rey.
Στην καριέρα του φόρεσε τις φανέλες των Barcelona B, Villarreal B, Sevilla Atletico, Twente (Ολλανδία), Παναθηναϊκού, ΑΕΚ Λάρνακας και EC Vitoria (Βραζιλία).
Με τη Twente πραγματοποίησε την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, καθώς σε δύο αγωνιστικές περιόδους ήταν από τους κορυφαίους της Eredivisie, με 24 γκολ και 18 ασίστ σε 6 επίσημες συμμετοχές.
Στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατέγραψε 95 συμμετοχές, σημείωσε 24 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2022 και το 2024.
Τη σεζόν 2024-25 αγωνίστηκε ως δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας, με απολογισμό 14 συμμετοχές, 7 γκολ και 5 ασίστ, κατακτώντας το Κύπελλο Κύπρου, ενώ τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός πριν φορέσει τα ασπρόμαυρα του ΟΦΗ ήταν η βραζιλιάνικη EC Vitoria, με 36 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ.
Σε διεθνές επίπεδο, ο Aitor φόρεσε τη φανέλα των «μικρών» εθνικών ομάδων της Ισπανίας από την Κ16 έως την Κ19, ενώ στην επαγγελματική του καριέρα μετρά πάνω από 300 επίσημες συμμετοχές, με 75 γκολ και 48 ασίστ, στοιχεία που αποτυπώνουν τη σταθερή παρουσία του στο υψηλότερο επίπεδο.
Aitor, καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΟΦΗ!»
![]()
