Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ η ΑΕΚ επικράτησεμε 86-67 του Λαυρίου στον μικρό τελικό του Super Cup και κατέκτησε την τρίτη θέση. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ήταν ο Έρικ Γκρίφιν με 22 πόντους ενώ για το Λαύριο ξεχώρισε ο Κάρτερ με 12 πόντους
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 28-50, 48-69, 67-86
Τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον χθεσινό ημιτελικό παρουσίασε σήμερα η ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν βελτιωμένη τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και δεν επέτρεψε στο Λαύριο να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, απέκτησαν νωρίς διψήφια διαφορά και έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά 22 πόντων (50-28) κρατώντας παράλληλα το Λαύριο στους 28 πόντους.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Λαύριο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η ευστοχία της ΑΕΚ στα τρίποντα (13/29, 44%) της επέτρεπε να κρατάει τη διαφορα σε υψηλά επίπεδα για να φτάσει τελικά εύκολα στο 86-67.
Οι διαιτητές: Τσαρούχας-Πιτσίλκας-Συμεωνίδης
Οι συνθέσεις:
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Λιούις 5, Κάρτερ 12 (1), Μουράτος 10, Αμίνου 7, Κακλαμανάκης 9, Μπλερ, Νικολαΐδης 3 (1), Σμιθ 10 (2), Πιλάβιος 2, Περσίδης 3 (1), Γερομιχαλός 1, Βουλγαρόπουλος 5.
ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 16 (3), Χάρις, Φιλιππάκος 4, Γκρίφιν 22 (4), Βαουλέτ 13 (1), Σαξιώνης, Μπόγρης, Φλιώνης 8 (2), Πετρόπουλος 12 (2), Ανγκόλα 6, Γέλοβατς 5 (1).
Δείτε επίσης: ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Εισιτήρια μόνο ηλεκτρονικά για το ντέρμπι με την ΑΕΚ (pic & vid)
- Στροφή Τραμπ: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου
- NBA Europe: Στην τελική ευθεία οι συμφωνίες με τις ομάδες και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Euroleague
- Ταχεία ανάρρωση του Πάπα Λέοντα ΙΔ’ εύχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
- Champions League: ανατροπή της Σλάβια στην Κωνσταντινούπολη και νίκη της Ντόρτμουντ στο Μπακού
- Επίδομα 1.000 ευρώ στον Δήμο Κιλκίς για κάθε νεογέννητο παιδί από το 2027
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

