Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την επέκταση της τεχνικής της συνεργασίας με την Adidas μέχρι τον Ιούνιο του 2037, σε μια συμφωνία αξίας 408 εκατομμυρίων ευρώ για μια δεκαετία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της Serie A.
Η τρέχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η οποία ισχύει έως τον Ιούνιο του 2027, θα παραμείνει αμετάβλητη. Το νέο συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2027-2028 και θα καλύπτει όλες τις ομάδες της Γιουβέντους μέχρι το τέλος της σεζόν 2036-2037.
To ποσό της νέας συμφωνίας αντιστοιχεί σε έναν μέσο όρο περίπου 40,8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 51 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν στην προηγούμενη συμφωνία.
«Αυτή η ανανέωση μας γεμίζει υπερηφάνεια και μαρτυρά τη συνέργεια μεταξύ αυτών των δύο σπουδαίων εταιρειών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σκαναβίνο. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον πιο τροπαιούχο σύλλογο στο ιταλικό ποδόσφαιρο για άλλα 10 χρόνια», σημείωσε ο ενικός διευθυντής της Adidas Football, Σαμ Χάντι.
Η Γιουβέντους και η Adidas συνεργάζονται από τη σεζόν 2015/2016. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών έχει μακροχρόνια συνεργασία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία διαρκεί έως το 2035, και συνεργάζεται επίσης με άλλες ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου.
Η Γιουβέντους δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Jeep θα πληρώσει 69 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο κύριος χορηγός της φανέλας μέχρι τον Ιούνιο του 2028.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ