Κατά την επιστροφή του στην Γαλλία την περασμένη Κυριακή (19/7), ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τον στενό συνεργάτη του, Γκι Στεφάν, μαζί με τη δική του σύζυγο.
Λίγες ώρες μετά την ήττα των πετεινών με 6-4 από την Αγγλία στον αγώνα για την τρίτη θέση του Μουντιάλ 2026, ο Ντεσάμπ, γνωστός και ως πατέρας της νίκης, μετέβη στο Μέγαρο των Ηλυσίων για ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Μακρόν.
Ο Ντεσάμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση της αντικατάστασής του από τον Ζινεντίν Ζιντάν, έπειτα από 14 χρόνια στον πάγκο της εθνικής ομάδας.
![]()
