Συντονισμός δράσεων για την διεκδίκηση διεθνών εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού και την οδική ασφάλεια

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 συνεδρίασε διαδικτυακά η «Οργανωτική Επιτροπή Διεκδίκησης & Διοργάνωσης Αγώνων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό το συντονισμό και την προετοιμασία των επόμενων βημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις:

propoli

– Σύνταξη στρατηγικού σχεδίου και έκθεσης ωφελιμότητας της χώρας σε οικονομικό και διαφημιστικό επίπεδο, από την διοργάνωση Διεθνών Αγώνων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

– Προσέγγιση του Promoter του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα η διοργάνωση αγώνα.

– Διερεύνηση της δυνατότητας διοργάνωσης και άλλων -εκτός από ράλι- διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων ή events (όπως οι δοκιμές που κάνουν αυτές τις ημέρες στην χώρα μας, οι ομάδες του WRC), αλλά και εκδηλώσεων με θέμα το ιστορικό αυτοκίνητο.

– Δημιουργία σχεδίου συντονισμένων από την Πολιτεία δράσεων για την οδική ασφάλεια, τόσο για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και για ενήλικες κατόχους Διπλωμάτων Οδήγησης.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής προγραμματίστηκε εντός του τρέχοντος μηνός, με δεδομένο το ότι τα περισσότερα διεθνή αγωνιστικά προγράμματα βρίσκονται σε μια συνεχόμενη επανασχεδίαση, γεγονός που ενδεχομένως ωφελήσει τους στόχους της Επιτροπής, αν δράσει άμεσα σε δεδομένη ευκαιρία.

Aliri
©Πηγή: amna.gr

Loading