Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός παίζουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς μέσα σε 32 αγωνιστικά λεπτά, διεκδικώντας τον τίτλο της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών. Σήμερα το απόγευμα (31/5, 17:00) στο κολυμβητήριο του Λαιμού, οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια σε έναν πέμπτο τελικό, που σημαίνει ότι ο νικητής θα κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ ο ηττημένος θα αποχωρήσει με την πίκρα της χαμένης ευκαιρίας. Η τελευταία φορά που μια σειρά τελικών έφτασε σε Game 5 ήταν το 2019 με τους ίδιους αντιπάλους, όπου οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν τελικά τον τίτλο. Φέτος, η Βουλιαγμένη έχει το πλεονέκτημα της έδρας και θα φιλοξενήσει τον τελικό.
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ένδεκα διαδοχικά πρωταθλήματα στην Α1 γυναικών και επιδιώκει το 12ο, ενώ ο ΝΟΒ φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 12 χρόνια, με τον τελευταίο του τίτλο να χρονολογείται το 2013. Σημαντική διαφορά φέτος είναι οι παίκτριες που βρίσκονται στις ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει μόνο τις δύο αδελφές Πλευρίτου και την Βουλιαγμένη την Έλενα Ξενάκη, η οποία έχει αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Η νυν προπονήτρια Κική Λιόση και η συνεργάτης της, Χριστίνα Τσουκαλά, ήταν ακόμη παίκτριες στην ομάδα του Λαιμού.
Ο πέμπτος τελικός του πρωταθλήματος, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3, θα διευθυνθεί από τον Μιχάλη Μπιράκη και την Μαρία Δασκαλοπούλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ