Ο Κάιλ Γουόκερ, ο έμπειρος δεξιός φουλ μπακ της Εθνικής Αγγλίας, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο.
Ο 35χρονος αμυντικός της Μπέρνλι, ο οποίος έχει περάσει από ομάδες όπως η Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μίλαν, γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τα «Τρία Λιοντάρια» την Τρίτη. Έχοντας καταγράψει 95 συμμετοχές και ένα γκολ, ο Γουόκερ δεν έχει κληθεί στην εθνική ομάδα από τον Ιούνιο του 2025, όταν η Αγγλία ηττήθηκε από τη Σενεγάλη σε φιλικό αγώνα.
Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς ο Γουόκερ συνειδητοποιεί ότι δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του ομοσπονδιακού προπονητή, Τόμας Τούχελ, ενόψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στο μήνυμά του στα social media, ο Γουόκερ εξέφρασε τη συγκίνησή του για την 10ετή πορεία του με την Εθνική Αγγλίας, δηλώνοντας: «Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία εκπροσωπώντας τη χώρα μου, αποφάσισα να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο». Τόνισε ότι η εκπροσώπηση της Αγγλίας ήταν πάντα η μεγαλύτερη τιμή της καριέρας του.
Επιπλέον, ευχαρίστησε τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους που τον στήριξαν, λέγοντας: «Οι αναμνήσεις που δημιούργησα φορώντας τη φανέλα της Αγγλίας θα με συνοδεύουν για πάντα».
![]()

