Ήδη έχουν επενδυθεί τα χρήματα από Μπάρκα, Οικονόμου

Έξι εκατομμύρια εισέπραξε η ΑΕΚ από τη Σέλτικ (5) και από την Κοπεγχάγη (1) για την παραχώρηση του Βασίλη Μπάρκα και του Μάριου Οικονόμου. Όλα αυτά τα χρήματα έχουν ήδη επενδυθεί στην ενίσχυση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς η ΠΑΕ προχώρησε σε αγορές παικτών και στην υπογραφή υψηλών συμβολαίων.

Αναλυτικά για την σεζόν 2020/21 η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει και θα καταβάλει σε «μετρητά»:
– 2.200.000 ευρώ στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το 60% των δικαιωμάτων του Λιβάι Γκαρσία
– 1.300.000 στην Αχμάντ Γκρόζνι για τη ρήτρα του Νταμιάν Σιμάνσκι
– 700.000 ευρώ στη Σφαξιέν για την αγορά του Νασίμ Χνιντ
– 200.000 ευρώ στην Προλετέρ για την αγορά του Πέταρ Καράκλαγιτς

propoli

Συνολικά, λοιπόν, έχουν φύγει από τα ταμεία 4.400.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αποδοχές των προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών, ούτε τα συμβόλαια όσων αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι. Για τους Ινσούα, Ανσαριφάρντ, Ενομπακάρε, Ιατρούδη δεν καταβλήθηκε αντίτιμο σε κάποια ομάδα, ενώ ο Γεβγκέν Σακχόφ θα έρθει -εφόσον ολοκληρωθεί το ‘deal’- ως ελεύθερος από τη Λέτσε και με πολύ μεγάλο συμβόλαιο, της τάξης του μισού εκατομμυρίου ετησίως.

Εάν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που έμειναν στο ταμείο της από τα συμβόλαια παικτών που έφυγαν (Μπάρκας, Χουλτ, Γιακουμάκης, Αραούχο, Βράνιες, Οικονόμου), αλλά και τις 200.000 που πλήρωσε η Φένλο για τον Γιώργο Γιακουμάκη, παρατηρούμε ότι τα έξοδα παραμένουν περισσότερα από τα έσοδα. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει «έξτρα» 1.000.000 από τη Σέλτικ που αφορά μπόνους επίτευξης στόχων, τότε θα έχει πλεόνασμα, το οποίο όμως περιορίζεται εφόσον καταβληθούν ακόμα 300.000 στην Μπεϊτάρ για τα αντίστοιχα μπόνους του Γκαρσία.

Σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν δύο δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αφενός δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Σακχόφ, αφετέρου απομένουν περίπου 20 ημέρες για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και δεν αποκλείονται ανατροπές -αφίξεις, αποχωρήσεις ή και τα δυο!

©Πηγή: amna.gr

Loading