Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ σημείωσε 35 πόντους, βοηθώντας τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να επιστρέψουν στο τέλος και να νικήσουν τους Ιντιάνα Πέισερς με 111-104 στον 4ο αγώνα στους τελικούς του NBA στην Ιντιάνα.
Η σειρά των επτά αγώνων είναι ισόπαλη 2-2 ενόψει του 5ου αγώνα τα ξημερώματα της Τρίτης (17/6) στην Οκλαχόμα.
Οι Θάντερ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω με επτά πόντους στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, ξεπέρασαν την Ιντιάνα με 31-17 στην τελευταία περίοδο και κατέκτησαν τη νίκη. Η Οκλαχόμα Σίτι έκλεισε με ένα σερί 12-1 στα τελευταία τρία λεπτά.
Ο προπονητής των Θάντερ, Μαρκ Ντέινιο, έδωσε χρόνο ξεκούρασης στον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ σε κάθε ημίχρονο, και αυτό φαινόταν να απέδωσε στο τέταρτο.
Με λιγότερο από τέσσερα λεπτά να απομένουν, οι Πέισερς προηγήθηκαν με 101-97 πριν ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ αναλάβει δράση. Ο πολυτιμότερος παίκτης στην κανονική διάρκεια του NBA σημείωσε 13 πόντους στο υπόλοιπο του αγώνα, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ολοκλήρωσε με 35 πόντους, τρία κλεψίματα, ένα μπλοκ και μόλις δύο λάθη, χωρίς ασίστ.
Ο Τζέιλεν Ουίλιαμς είχε επίσης ένα σπουδαίο παιχνίδι για τους Θάντερ, ολοκληρώνοντας με 27 πόντους και επτά ριμπάουντ. Ο Άλεξ Καρούσο πρόσθεσε 20 πόντους και πέντε κλεψίματα στη νίκη. Η Οκλαχόμα Σίτι είχε 34/38 (89,5%) σουτ δύο πόντων, αλλά μόλις 3/17 (17,6%) σε τρίποντα.
Οι Θάντερ δεν είχαν πετύχει λιγότερα από επτά τρίποντα σε κανένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου ή των playoffs της σεζόν 2024-25.
Ο Πασκάλ Σιάκαμ ηγήθηκε των Πέισερς με 20 πόντους, ξεκινώντας δυναμικά με 10 πόντους και τέσσερα κλεψίματα στο πρώτο δεκάλεπτο. Τελείωσε επίσης με πέντε κλεψίματα και οκτώ ριμπάουντ. Ο Τάιρις Χάλιμπερτον πρόσθεσε 18 πόντους και επτά ασίστ, ενώ ο Όμπι Τόπιν είχε 17 πόντους από τον πάγκο της Ιντιάνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ