Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Air Race, σχεδιάζει να φέρει στην πόλη μέσα στο 2022 ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε στο δημοτικό συμβούλιο
Ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αγώνες Air Race αποτελούν κατ’ αναλογία «μια formula 1 στον αέρα» και συνιστούν ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με 51 τηλεοπτικές μεταδόσεις, με συμμετοχή από 187 χώρες, με περίπου 511 εκατομμύρια τηλεθεάσεις και με τουλάχιστον 2,5 δις διαδικτυακές διαδράσεις και πολλά παράλληλα δρώμενα.
Πρόσθεσε, δε, πως η προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων οδηγεί σε παγκόσμια προβολή για τη Θεσσαλονίκη και σε τεράστια οφέλη για την οικονομία και την τοπική κοινωνία.
Σημείωσε επίσης πως αγώνες Αir Race έχουν φιλοξενηθεί σε πόλεις όπως το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Αγία Πετρούπολη, το Βερολίνο, κ.ά. και πως η διοργάνωση, μάλιστα, έχει κι ένα σημαντικό οικολογικό πρόσημο, καθώς το World Championship Air Race (WCAR) χρησιμοποιεί νέα αεροπορικά καύσιμα μηδενικού καθαρού άνθρακα.
«Είμαστε εδώ για να φέρουμε μεγάλες διοργανώσεις και να βάλουμε ξανά τη Θεσσαλονίκη στους χάρτες», είπε στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο δήμαρχος.
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μείωση 30% των ενεργών κρουσμάτων – Απομάκρυνση των λαμαρίνων από την πλατεία Ελευθερίας
- Σοβαρή ανησυχία των BRICS για τις επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις
- Στα Νέα της Τετάρτης: Παγίδες αισθητήρων απλώνονται σε όλο το Αιγαίο
- Η Όκλαντ Σίτι αποκόμισε βαθμό απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς
- Συνάντηση Τραμπ και Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Οι κύριες συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών
- Πτώση 2% στις τιμές του χρυσού