Βέλγιο: Οι βασιλιάδες της πίεσης στο Μουντιάλ 2026

Βέλγιο: Οι βασιλιάδες της πίεσης στο Μουντιάλ 2026

Οι παίκτες του Βελγίου αποδεικνύονται οι βασιλιάδες της πίεσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 (11/6-19/7). Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία αναλύσεων Opta, οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες μεταβάσεις αντεπίθεσης, οδηγώντας σε λάθη των αντιπάλων που κατέληξαν σε γκολ. Η ομάδα έχει καταφέρει να διατηρεί κατοχή που ξεκινά 40 μέτρα ή λιγότερο από το τέρμα του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να σκοράρουν σε πέντε αγώνες.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες πίεσης του τουρνουά, ικανή να προκαλεί λάθη στους αντιπάλους σε όλο το γήπεδο. Ο πιο σημαντικός πιεστής τους, ο Τροσάρ, έχει ξεχωρίσει με την απόδοσή του στο τουρνουά. Μόνο ο Τροσάρ έχει προκαλέσει 10 μεγάλα λάθη, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των 41.

Τα νούμερα πίεσης του Βελγίου είναι εντυπωσιακά, καθώς έχουν προκαλέσει 15 λάθη που οδήγησαν σε σουτ στα πέντε παιχνίδια τους, σχεδόν διπλάσια από τις δεύτερες καλύτερες ομάδες σε αυτόν τον δείκτη, όπως η Σενεγάλη, η Γαλλία και ο Ισημερινός με οκτώ.

Loading

Play