Η Γαλλία ετοιμάζεται να μπει στην εποχή Ζινεντίν Ζιντάν, με την ανακοίνωση του νέου προπονητή των «Les Bleus» να αναμένεται αύριο, 28/7, από τον Φιλίπ Ντιαλό. Η ομοσπονδία της Γαλλίας (FFF) θα δώσει, εκτός απροόπτου, το σήμα για τη διαδοχή του Ντιντιέ Ντεσάμπ.
Ο πρόεδρος της FFF αναμένεται να τοποθετηθεί στις 12:00, ώρα Ελλάδας, στα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδίας στο Παρίσι, όπου σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα επιβεβαιώσει ότι ο 54χρονος πρώην διεθνής θα αναλάβει την εθνική ομάδα, ύστερα από 14 χρόνια παρουσίας του Ντεσάμπ στον πάγκο.
Ο Ζιντάν δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του για τη συγκεκριμένη θέση, με το όνομά του να επιστρέφει σταθερά κάθε φορά που άνοιγε η συζήτηση για την αποχώρηση του πρώην συμπαίκτη του από την εθνική Γαλλίας, ιδιαίτερα πριν από τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022. Η αναμονή κράτησε περισσότερο, καθώς ο Ντεσάμπ οδήγησε τους «Les Bleus» και στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βόρεια Αμερική, όπου ο Κιλιάν Μπαπέ και οι συμπαίκτες του κατέλαβαν την τέταρτη θέση.
![]()
