Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τονίζει την ανάγκη για ειρήνη, χωρίς όμως να καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις έχει γονείς Ρώσους και είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αμβούργο. Γι’ αυτό και στην αθλητική του καριέρα εκπροσωπεί την Γερμανία.
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την Ρωσία μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο αλλά δεν καταδίκασε την εισβολή.
«Τέτοιες στιγμές συνειδητοποιείς για ακόμα μια φορά πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από το τένις. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχεσαι, είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε μαζί ειρηνικά.
Ο αθλητισμός και στην προκειμένη περίπτωση το Davis Cup, μπορεί να γίνει το καλό παράδειγμα της συνύπαρξης όλου του κόσμου», είπε ο παγκόσμιος τενίστας.
Δείτε επίσης: Le Parisien: «Ο Ριμπολόβλεφ δεν πουλάει τη Μονακό και δεν κινδυνεύει με κυρώσεις»
- Η Μεγάλη Όπερα της Σαγκάης άνοιξε τις πύλες της και θα φιλοξενήσει 82 παραστάσεις
- Κικίλιας: Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη – «Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
- Αναβολή για τη Δευτέρα στον αγώνα Παρί ΣΖ- Λιόν λόγω των διαδηλώσεων
- «No Boundaries. Just Art»: Η πρώτη έκθεση του Αλέξανδρου Μπουλμάγκα στο ΝΥΧ Εsperia
- Η στατιστική στα 2 πρώτα βήματα: ο απόλυτος πρώτος Παναθηναϊκός στο Conference League
![]()
