Αναμόρφωση συγκοινωνιών: Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αποκαλύπτει τις εξελίξεις στην Αθήνα

Αναμόρφωση συγκοινωνιών: Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αποκαλύπτει τις εξελίξεις στην Αθήνα

Η αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα είναι πλέον γεγονός, όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ήδη κυκλοφορούν 1.076 νέα λεωφορεία, με στόχο να ξεπεράσουν τα 2.000 μέχρι το 2028, εκ των οποίων 1.700 θα είναι καινούργια.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Ο κ. Κυρανάκης επεσήμανε ότι η πλήρης ανακατασκευή 14 συρμών στη γραμμή 1 του Μετρό προχωρά, με δυνατότητα επέκτασης για 10 ακόμα, τονίζοντας την εγχώρια προστιθέμενη αξία της διαδικασίας. Στις γραμμές 2 και 3, προχωρά η προμήθεια 19 νέων συρμών νέας γενιάς, ενώ οι παλαιότεροι αναβαθμίζονται με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

Ο Προαστιακός χαρακτηρίζεται από τον υπουργό ως κρίσιμος για τις καθημερινές μετακινήσεις στην Αττική, με συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Η συμφωνία με τη Hellenic Train περιλαμβάνει 23 νέα ηλεκτροκίνητα τρένα, εκ των οποίων 11 θα είναι προαστιακού τύπου, με στόχο την παράδοση τους από το 2027.

Loading

Play