Διάλογος στην Κίνα για τη διατροφική ασφάλεια και τις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Διάλογος στην Κίνα για τη διατροφική ασφάλεια και τις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Ειδικοί στην αγροτική οικονομία συγκεντρώθηκαν στις 15 Ιουνίου στο Αγροτικό Πανεπιστήμιο της Κίνας (CAU) για να συζητήσουν στρατηγικές που θα ενισχύσουν τη διατροφική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, εξετάστηκαν μέτρα προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης των συστημάτων παραγωγής αγροτικών διατροφικών προϊόντων.

Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες συμμετείχαν στις συζητήσεις με θέμα: “Οικοδομώντας την Ανθεκτικότητα των Αγρο-Διατροφικών Συστημάτων”, στο πλαίσιο της επικείμενης παγκόσμιας διάσκεψης, World Agrifood Innovation Conference (WAFI), που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Ο Φαν Σενγκέν, κοσμήτορας της Ακαδημίας των Παγκόσμιων Οικονομικών της Διατροφής και της Πολιτικής (GFEP) στο πανεπιστήμιο, δήλωσε: “Το παγκόσμιο διατροφικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξανόμενη πίεση από την κλιματική αλλαγή, τις εστίες γεωπολιτικής έντασης και τις εμπορικές εντάσεις”.

Αυτές οι προκλήσεις επαναπροσδιορίζουν το περιβάλλον της παγκόσμιας διατροφικής ασφάλειας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Loading

Play