Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η έρημος Τακλαμακάν, που είναι γνωστή και ως “Θάλασσα του Θανάτου”, έχει μεταμορφωθεί πλήρως με τις ιχθυοκαλλιέργειες, αποδίδοντας μία μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας φρέσκων ψαριών.
Σε μία βάση ιχθυοκαλλιέργειας στην κομητεία Κιέμο στην Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, τα εστιατόρια προσφέρουν τηγανισμένα μπαρμπούνια και σφυρίδες, τα οποία, λίγο πριν κολυμπούσαν στις δεξαμενές των ιχθυοκαλλιεργειών, με την πρώτη φετινή σοδειά των ψαριών να οδεύει προς τις αγορές της Κίνας.
Η παραγωγική αυτή στροφή επιτεύχθηκε μέσω της χρήσης του αλμυρού νερού της ερήμου στις ιχθυοκαλλιέργειες, μία πρακτική που έγινε ταχύτατα γνωστή με τον όρο “τα θαλασσινά της ερήμου”.
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ