Κίνα-Τζιλίν: Επαναστατική καλλιέργεια καλαμποκιού υψηλής πρωτεΐνης

Κίνα-Τζιλίν: Επαναστατική καλλιέργεια καλαμποκιού υψηλής πρωτεΐνης

Φορτία με καλαμπόκια νέας σοδειάς μεταφέρονται σε αποθήκες στην επαρχία Τζιλίν, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κίνας, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη ποικιλιών καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά και το πέρασμά τους από το εργαστήριο στις γεωργικές καλλιέργειες, με στόχο την αντικατάσταση της σόγιας ως βασικής ζωοτροφής.

Η κομητεία Λισού στην επαρχία Τζιλίν έχει σημαντική θέση στην παραγωγή σιτηρών, ενώ πρωτοπορεί στην πιλοτική παραγωγή του καλαμποκιού.

“Το καλαμπόκι μας δεν φαίνεται να είναι διαφορετικό από τα άλλα, ενώ η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι υψηλότερη κατά 3%-4% από το συνηθισμένο καλαμπόκι”, δήλωσε ο Τσι Χονγκμπό, υπεύθυνος ενός αγροτικού συνεταιρισμού στη Λισού. Ο ίδιος βετεράνος καλλιεργητής ανέφερε ότι στο παρελθόν οι αγρότες νοιάζονταν για παράγοντες όπως η απόδοση, το βάρος της παραγόμενης σοδειάς και η περιεκτικότητά της σε νερό. “Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που ο συνεταιρισμός προσπάθησε να καλλιεργήσει καλαμπόκι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη”, τόνισε ο Τσι, προσθέτοντας ότι καθώς ασχολείται με την καλλιέργεια καλαμποκιού εδώ και δεκαετίες, φέτος άκουσε για πρώτη φορά ότι “έχει αξία και η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη”.

Loading

Play