Παραγωγή ενέργειας από τον ιδρώτα – Φόρτιση κινητών τηλεφώνων με τα δάκτυλα!

Την επανάσταση στην τεχνολογία φέρνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με παραγωγή ενέργειας από τον ιδρώτα!

Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν την τεχνολογία αυτή σε μια φορητή συσκευή, η οποία θα τοποθετείται σε ένα από τα δάκτυλα του χεριού και θα δίνει την δυνατότητα στον κάτοχό της να φορτίζει είτε το κινητό του τηλέφωνο είτε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

propoli

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, αν η συσκευή παραμείνει τοποθετημένη σε κάποιο δάκτυλο θα μπορεί να φορτίσει ένα ρολόι για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Επιπλέον, φορώντας την συσκευή σε όλα τα δάκτυλα παράγεται η δεκαπλάσια ενέργεια.

Τα δάκτυλα είναι το σημείο αυτό του ανθρώπινου σώματος που παράγει την μεγαλύτερη ποσότητα ιδρώτα, γι’ αυτό και επιλέχθηκε από τους επιστήμονες.

Ένα «έξυπνο» σφουγγαράκι απορροφά τον ιδρώτα και στη συνέχεια τα ένζυμα, τα ηλεκτρόδια και τα τσιπάκια που αποτελούν την συσκευή παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω των απαραίτητων χημικών αντιδράσεων.

Όταν φορά κανείς την συσκευή και εργάζεται σε υπολογιστή ή χρησιμοποιεί το κινητό του παράγει ενέργεια και φορτίζει την συσκευή την ίδια στιγμή.

«Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που παράγουν ενέργεια από τον ιδρώτα αυτή δεν απαιτεί κανενός είδους σωματική άσκηση από τον κάτοχο της για να λειτουργεί. Αυτή η τεχνολογία ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία πιο πρακτικών, εύκολες στην χρήση αλλά και διαθέσιμες στο ευρύ κοινό φορετών συσκευών που παρέχουν κάποιου είδους υπηρεσίες στους κατόχους τους» λέει ο Λου Γιν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους έφηβους 15 – 17 ετών (vid)

Loading