Πρόστιμα για βόλτα χωρίς λουρί και για μη καθαρισμό ακαθαρσιών επιβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, μετά τους ελέγχους σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς που πραγματοποίησε τον Ιούλιο το αστυνομικό τμήμα Κορδελιού-Εύοσμου. Οι έλεγχοι για δεσποζόμενα ζώα στη Θεσσαλονίκη έφεραν στο φως σειρά παραβάσεων από ιδιοκτήτες σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αστυνομικοί, με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου αυτή υπάρχει, και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν τον προηγούμενο μήνα στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Οι έλεγχοι έγιναν σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Καλαμαριάς.
Συνολικά ελέγχθηκαν 112 ιδιοκτήτες ζώων και βεβαιώθηκαν 5 πρόστιμα των 300 ευρώ για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης, 5 πρόστιμα των 300 ευρώ για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)», 6 πρόστιμα των 500 ευρώ για «υπεράριθμο σε κατοικία», 4 πρόστιμα των 1.000 ευρώ για παράλειψη κτηνιατρικού ελέγχου και μη ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, καθώς και 1 πρόστιμο των 100 ευρώ για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τις ακαθαρσίες του ζώου.
![]()
