Αλλάζει προσωρινά το καλοκαιρινό σκηνικό σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τοπικές βροχές και ενισχυμένους ανέμους να κάνουν την εμφάνισή τους. Ειδικά σε Χαλκιδική, Πιερία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται παροδικές νεφώσεις και όμβροι μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα γύρω ορεινά.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα γύρω ορεινά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 34, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία αναμένεται έως και τρεις βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ